Denne sigaren brenner ikke ujevnt

4 grunner til at sigaren brenner ujevnt

Det er vanskelig å nyte en sigar som brenner ujevnt. Det skal sies at det ikke er uvanlig at en kvalitetssigar brenner ujevnt i noen få minutter når du begynner å røyke den, men den skal korrigere seg selv etter hvert. Her i artikkelen vil du få vite hva det kan skyldes dersom den ikke gjør det, og hva du kan gjøre for å fikse det.

Sigaren er for fuktig

I fuktighet over 75% over en lengre periode så kan du oppleve at sigaren blir for fuktig til å røykes. Sigarene blir da vanskelig å tenne, og du kan oppleve at de brenner ujevnt. For å rette opp i dette kan du la sigaren ligge utenfor humidoren en liten stund, før du røyker den, men pass på at den ikke blir for tørr. 

Ligger sigaren nærmest kilden til fuktighet, hygrolatoren, i humidoren, kan du oppleve at den sigaren blir for fuktig. Dette selv om humidoren holder riktig fuktighet. Det kan derfor være lurt å rotere litt rundt på sigarene i humidoren fra tid til annen.

Sigaren er ikke korrekt fylt

Dersom en sigar-ruller, eller torcedor, ikke gjør jobben sin riktig. Kan du oppleve at det er for mye eller for lite fyll i sigaren. Dette skal ikke forekomme for kvalitetssigarer. Dersom sigaren er overfylt og trekket er dårlig, kan du prøve å løsne det ved å bruke en drawpoker, som kan skape bedre luftflyt i sigaren. 
Dersom sigaren er underfylt, kan man oppleve at sigaren brenner ujevnt og altfor fort. Er sigaren ujevnt fylt kan man oppleve det samme problemet. Det er dessverre ikke så mye man får gjort annet enn å fortsette på å re-tenne den og håpe at du når et sted på sigaren der den er korrekt fylt.
Sjekk ut vår artikkel om cubanske sigarer, og hvordan disse er bygget opp her.

Sigaren er ikke korrekt antent

Det er varierer fra en sigar-røker til en annen hva man benytter for å tenne sigaren. Noen foretrekker lighter, andre foretrekker fyrstikker og noen foretrekker å antenne et stykke cedar-tre som de igjen bruker til å tenne sigaren. Smaken på sigaren kan påvirkes av måten du tenner sigaren på. Det er veldig viktig at man tenner sigaren sakte ved å føre lighteren (hvis det er det man benytter) under foten/enden på sigaren, for deretter å puffe på sigaren mens du roterer den over flammen. For å kontrollere at sigaren er tent riktig kan du blåse på enden etter den er tent. Du bør da se en rødlig glød som fordeler seg jevnt utover hele enden. Hvis det er noen mørke områder kan du konsentrere flammen over disse områdene, frem til de brenner likt som resten av enden.

Sigaren røykes for sakte

Opplever du at midten (filleren) på sigaren brenner raskere enn utsiden? Det er trolig fordi du ikke trekker/puffer den nok. Man bør ta to til tre trekk i minuttet for å sørge for at sigaren får nok luft og oksygen til at den blir jevnt brent. Husk at dersom man røyker for fort kan man oppleve en overoppheting av sigaren og en påfølgende bitter smak.
Man kan også oppleve at midten av sigaren brenner raskere enn utsiden dersom sigaren er uttørket og du ikke har gitt den nok tid til å få riktig fuktighet igjen. Da kan utsiden har fått fuktigheten den trenger, men innsiden kan fortsatt være tørr. Dersom du har forsøkt å gi tilbake en sigar fuktigheten den trenger, så kan du oppleve at det vil ta flere uker før den har nådd riktig fuktighet gjennom hele sigaren, så vær tålmodig.

Gå til forsiden eller les alle våre artikler her.

Handlekurv
Skroll til toppen