Slutte å snuse?

Hvordan slutte å snuse?

De fleste har på et tidspunkt forsøkt å slutte med snus. Det er en økonomisk og noen ganger personlig byrde. Men selv om det finnes mange positive resultater av å slutte å snuse, er det ofte enklere sagt enn gjort.

Dette er noe alle som har forsøkt å slutte har erfart. Men hvorfor er det så vanskelig å gi slipp på de små tobakksporsjonene? Vi skal forsøke å forklare noen av grunnene til at mange synes det er så vanskelig å slutte med snus.

Hvorfor blir man avhengig av snus?

Først og fremst må vi spørre oss selv, hva er det som gjør at vi blir så avhengige? Svaret er nikotin. Nesten all snus inneholder stoffet nikotin. Nikotinen er oppkalt etter den franske ambassadøren i Lisboa, Jean Nicot, som var den første til å innføre tobakk til Frankrike på 1500-tallet. Nikotin brukes ikke bare i snus, men i mange forskjellige tobakksprodukter. Den mest populære av disse er sigaretter, som blir brukt verden over og har mange helseskadelige stoffer i seg.

Nikotin i seg selv er i utgangspunktet ikke livstruende, selv om det påvirker blodsirkulasjon, blodtrykk og mage- og tarmfunksjoner. Men det er allikevel et avhengighetsskapende stoff, og produkter som inneholder nikotin har ofte andre skadelige stoffer i seg. Da kan det være lurt å kutte ned eller avsluttet forholdet med nikotinen helt.

Men hvordan skal jeg klare å slutte å snuse, spør du kanskje?

Heldigvis finnes det alternativer som gjør det enklere å legge bort snusboksen. Et alternativ er nikotinfri snus. Nikotinfri snus er på mange måter en helt vanlig porsjonssnus, men er helt fri for både tobakk og nikotin. Den er gjerne laget av plantebaserte ingredienser. Nikotinfri snus gjør at du beholder følelsen av å ha en snuspose under leppen, noe som kan være viktig da det å bruke snus gjerne blir en vanesak for mange.

Du kan også benytte deg av andre muligheter for å slutte å snuse, som for eksempel nikotinplaster eller tyggegummi. Disse alternativene kan kjøpes på de fleste apoteker i Norge. Man kan også prøve slutta-appen.

Selv om det ikke er enkelt å droppe snusen, har vi all tro på at du kan klare det. Du bør være forberedt på å få tilbakefall og å ikke gi opp hvis det skjer. Det er vanlig å oppleve tilbakefall når man prøver å slutte å snuse, men det betyr ikke at man har mislyktes. Det er viktig å lære av erfaringene og fortsette å jobbe mot målet om å slutte å snuse.

til forsiden eller les alle våre artikler.

Handlekurv
Skroll til toppen