Mange lurer på hvordan en sigar skal kuttes. Først og fremst er det en smakssak. Det er flere forskjellige kuttemetoder, så vi håper at du finner din beste måte for kutting av sigarer.
- Giljotin – det finnes både enkelt- og dobbeltgiljotiner. Disse er den enkleste måten å kutte en sigar på.
- Saks – sigarsaks er den kuttemetoden man får best kontroll over kuttet med.
- V-kutter – som navnet tilsier så kutter denne et V-snitt inn i sigaren. Denne metoden er ikke så utbredt i dag, men var i tidligere tider nesten den eneste aksepterte metoden.
- Round-cutter – også kalt Punch-cutter, er den nyeste metoden som får flere og flere tilhengere. Her kuttes et rundt hull i enden av sigaren. Viktig å passe på med denne metoden er at sigaren er fuktig nok. Er den for tørr vil enden sprekke.
Fortsatt usikker på kutting av sigarer? Merk at det å bite av toppen av sigaren (Cowboy-metoden) ikke bare er upraktisk, det ser heller ikke noe særlig fint ut.
En god sigar skal vare lenge. To-tre trekk i minuttet er nok. Normal røyketid på f.eks. en Montecristo No 4 er rundt 45 minutter, en Montecristo A derimot krever minst 3 timer uavbrutt røking.
En god sigar skal kunne røykes helt ned til det ikke er plass til fingrene dine lenger. En utmerket sigar skal kunne røkes enda lengre ned. Dersom sigaren begynner å bli ubehagelig varm eller sur når man er rundt halvveis/ totredjedels ferdig med den, så har man enten en dårlig sigar eller så har man røykt for raskt.