Kutting av sigarer

Det er mange som klemmer, ruller og lytter på sigaren, dette for å avgjøre om den er av god kvalitet. Er den alt for myk så har den for høy fuktighet, knitrer den for høyt når man ruller den mellom fingrene er den for tørr. Hvordan man egentlig liker sigaren er opp til hver enkelt, men en sigar som holder rundt 60 % fuktighet vil sannsynligvis være noe mer lettrøykt enn en som har 70 % fuktighet.

Mange lurer på hvordan en sigar skal kuttes. Først og fremst er det en smakssak. Det er flere forskjellige kuttemetoder, så vi håper at du finner din beste måte for kutting av sigarer.

  • Giljotin – det finnes både enkelt- og dobbeltgiljotiner. Disse er den enkleste måten å kutte en sigar på.
  • Saks – sigarsaks er den kuttemetoden man får best kontroll over kuttet med.
  • V-kutter – som navnet tilsier så kutter denne et V-snitt inn i sigaren. Denne metoden er ikke så utbredt i dag, men var i tidligere tider nesten den eneste aksepterte metoden.
  • Round-cutter – også kalt Punch-cutter, er den nyeste metoden som får flere og flere tilhengere. Her kuttes et rundt hull i enden av sigaren. Viktig å passe på med denne metoden er at sigaren er fuktig nok. Er den for tørr vil enden sprekke.

Fortsatt usikker på kutting av sigarer? Merk at det å bite av toppen av sigaren (Cowboy-metoden) ikke bare er upraktisk, det ser heller ikke noe særlig fint ut.

En god sigar skal vare lenge. To-tre trekk i minuttet er nok. Normal røyketid på f.eks. en Montecristo No 4 er rundt 45 minutter, en Montecristo A derimot krever minst 3 timer uavbrutt røking.

En god sigar skal kunne røykes helt ned til det ikke er plass til fingrene dine lenger. En utmerket sigar skal kunne røkes enda lengre ned. Dersom sigaren begynner å bli ubehagelig varm eller sur når man er rundt halvveis/ totredjedels ferdig med den, så har man enten en dårlig sigar eller så har man røykt for raskt.

Gå til forsiden eller les flere av våre artikler

Handlekurv
Skroll til toppen