Sigarer
Sigar tilbyr vi et bredt utvalg av i vår nettbutikk. Sigarer fra forskjellige produsenter og merker. Vi legger vekt på å tilby et mangfoldig utvalg slik at vi har en cigar som passer til ulike preferanser og budsjetter.
Utforsk vårt sortiment, les beskrivelsene nøye og velg produktene som passer til dine personlige smakspreferanser og behov.
Kjøp sigar på nett
Sigaren er rullet tobakksprodukt som er laget av nøye utvalgte tobakksblader som gjennomgår en lang prosess før de er klare til bruk. Sigarer kommer i forskjellige former, størrelser og typer, og hver sigar har sitt unike sett med egenskaper som påvirker smak og aroma.
FAQ om sigarer
Hvilken sigar passer best til meg?
Hvilke land har de beste sigarene?
Forskjellige sigarer for en hver smak
Vi har ulike sigarmerker fra en rekke produsenter som gjør at vi kan tilby et bredt spekter av valgmuligheter når det gjelder smak og styrke. Sigarer kan variere fra mild til medium eller full-bodied, og de kan ha forskjellige smaksprofiler. Vanlige smaksprofiler inkluderer noter av jord, tre, krydder, sjokolade, kaffe og mer. Disse forskjellene skyldes forskjellige tobakksblandinger, samt prosessen som brukes under produksjonen av disse.
Premium cigar
Noen sigarer er håndrullet, mens andre er maskinproduserte. Håndrullede er ofte ansett som mer eksklusive og håndverksmessig laget med stor oppmerksomhet på detaljer. Maskinproduserte sigarer er derimot mer tilgjengelige og produseres i større volumer.
Det er viktig å merke seg at cigarer inneholder tobakk og at de derfor har helsemessige risikoer.
Churchill’s Cigar
Winston Churchill ble ofte fotografert med en sigar i munnviken og en Homburgs hatt på hodet. Både hatten og sigaren ble fort en del av Churchill sin merkevare, og er kanskje noe av det han er husket best for. Han har således også fått oppkalt en sigartype etter seg, nemlig Churchill-sigarer.
Sigartyper
Det finnes et enormt stort utvalg av forskjellige former og størrelser. Her er en liste over noen av cigar-typene som vi har i vårt sortiment:
-
Churchill
-
Corona
-
Edmundo
-
Exquisito
-
Figurado
-
Gordo
-
Panatela
-
Perla
-
Petit Corona
-
Petit Edmundo
-
Petite
-
Pyramide
-
Robusto
-
Toro
-
Toro Grande
-
Torpedo
Sånn røyker du en sigar
Er du ikke sikker på hvordan du skal røyke en? Vi kan forsøke å forklare deg de korte trekkene i gangen.
1.Oppbevar sigarene riktig
Visste du at en sigar er ferskvare? Vel, det er veldig viktig at de blir oppbevart i riktig luftfuktighet eller så vil de etter kort tid tørke helt ut og ikke lenger kunne gi deg den samme opplevelsen dersom den var riktig oppbevart.
En sigar som blir oppbevart feil vil ikke gi noen som helst nytelse å røyke. Sigaren har det best i en humidor. Humidoren har som hovedoppgave å holde fuktigheten til sigaren ved like. Den ideelle luftfuktigheten for en sigar er på ca. 62 %, men en fuktighet på mellom 55-70 % er helt akseptabelt.
En humidor må klargjøres før man tar den i bruk. Det er viktig at dette blir gjort korrekt, ellers kan du oppleve at humidoren ikke klarer å holde på fuktigheten og ender opp med å stjele fuktighet fra dine sigarer. Her kan du lese mer om hvordan man klargjør en humidor.
Hos M Sørensen har vi Norges største humidor og den er full av sigarer fra hele verden.
2.Invester i en god sigarkutter
Når du skal nyte en sigar er det viktig at den kuttes riktig. Den siden av sigaren som skal kuttes er den som er «hel». Det er kun tuppen av «hatten» som skal kuttes av. Kutter du av din cigar for langt inn vil dekkbladene kunne gå fra hverandre. Du bør absolutt ikke ta frem kjøkkensaksen for å kutte, men heller kjøpe deg en god sigarkutter som er ment for oppgaven. Dersom du ikke har en sigarkutter, kan man bruke en skarp kniv, men vi anbefaler ikke dette.
Forskjellige kuttere/kuttemetoder:
- Saks – med en sigarsaks får man best kontroll over kuttet
- Giliotin/Bladkutter – dette er den enkleste måten å kutte sigaren på
- V-kutter – denne kutter et v-snitt i sigarhodet
- Hull-kutter – også kalt punch-kutter. Med denne metoden lages et hull i enden av sigaren.
3.Fyr opp!
Etter at den er kuttet riktig opp etter ønsket metode er det på tide å tenne sigaren. Slikk aldri på sigaren – det tetter porene i dekkbladene og du får en sur sigar. Blås en gang gjennom sigaren. Dette er den eneste fuktigheten du skal tilføre. Bruk aldri bensinlighter. Den avgir lukt og smak. Gasslighter er helt ok. Bruker man fyrstikker må svovelen få brenne ut først.
Hold sigaren over flammen, men uten at man kommer i kontakt med ilden. Vær tålmodig og roter den helt til du har en glødende ring rundt hele tuppen av sigaren. Så snart du har fått tent sigaren, skal du blåse forsiktig på gloen slik at du oppnår en jevn, avrundet aske.
4.Klar til å røkes
En god sigar skal vare lenge. To-tre trekk i minuttet er nok. Normal røyketid på f.eks. en Montecristo No.4 er rundt 45 minutter, en Churchill bør man iallfall bruke en time på. Slukker sigaren underveis tenner du den bare på nytt.
En god sigar skal kunne røykes helt ned til det ikke er plass til fingrene dine lenger. En utmerket sigar skal kunne røykes enda lengre ned. Dersom sigaren begynner å bli ubehagelig varm eller sur når man er rundt halvveis/⅔ ferdig med den, så har man enten en dårlig sigar eller så har man røykt for raskt.
Når du er ferdig med sigaren kan du legge den fra deg i askebegeret og la den dø en naturlig død. Ikke stump den som en sigarett.
Sigar for nybegynnere
Vi får ofte henvendelser om vi kan anbefale noe som passer for nybegynner innen sigarrøyking. På generelt grunnlag kan vi si at det kan være lurt å gå for en sigar som er mild. Ved å bruke filtreringsfunksjonen vår, kan du enkelt finne frem til et utvalg av mildere sigarer. En annen ting å tenke på er at håndrullete sigarer kan i enkelte tilfeller være vanskeligere å få fyr på, og holde fyr i, enn maskinrullede. Her kan du finne hele vårt utvalg av maskinrullede sigarer.
Sigaren brenner ujevnt
Det hender at man opplever at sigarene brenner ujevnt. Dersom du har problemer med dette, kan du finne løsningen her.
Sigarrøykingens buzz words
Dersom man er nybegynner og ikke har så mye kjennskap til sigarer, så kan det være mange ord og begreper som er ukjente. Man kan selvfølgelig få mye kunnskap om dette dersom man leser om emnet. Vi har samlet noen sigarbøker i vår bok-kategori, som kan verdifulle for å forstå mer. For de som bare ønsker enkle oversettelser, så har vi samlet de vanligste buzz words for sigarrøyking på denne siden.