New York Skyline

Empire State of Cigars

Visste du at New York City en gang var hovedstaden for sigarproduksjon i verden? Ganske utenkelig når man vet hvilken status cubanske sigarer har i dag, men rundt forrige århundreskifte så var det i New York det skjedde.

Visste du at NYC en gang var hovedstaden for sigarproduksjon i verden? Altså the empire state of cigars. Ganske utenkelig, men det var det!

Ti ganger så stort som Cuba

De siste 20 årene av 1800-taller og de første 20 av 1900-tallet så ble en tredjedel av amerikanske sigarer laget i New York. Faktisk så ble det produsert ti ganger så mange sigarer i byen som aldri sover, som det ble i Havanna på Cuba. Det var primært to årsaker til dette. Det ene var at byen var et knutepunkt for tobakkshandel, både nasjonalt og internasjonalt. Det var også enormt mange migranter som ankom byen og brakte med seg kunnskap om sigarproduksjon med dem. Dette var starten på the empire state of cigars i NYC.

Produksjonsleieligheter

I starten av New York sin glanstid som sigarhovedstad ble de fleste sigarer produsert for hånd. Produsenter kunne leie leiligheter som de gjorde om til små sigarfabrikker. Hele familien deltok gjerne. Kone, barn og resten av familien deltok i arbeidet, og far som gjerne hadde kunnskapen om sigarrulling tok seg av finishen med rulling av dekkbladet. På nedre Manhattan alene var det opptil 1800 «sigarproduksjonsleiligheter».

Da den store depresjonen kom i 1929 ble det stadig vanskeligere for sigarmakerne å få økonomien til å gå rundt. Og over det neste tiåret ble industrien stadig svekket, og fremmedarbeidere og maskinell produksjon tok over. Dermed ble det etter hvert en slutt på New York sin status som verdens sigar-hovedstad.

Kilde: www.karenkramerfilms.com

Gå til forsiden eller les flere av våre artikler.

Handlekurv
Skroll til toppen