Damp fra vape

Historien bak vape og vaping – en idé fra 60-tallet

Vaping er et fenomen som har blitt stadig mer populært de siste årene, men hvordan oppstod det egentlig? Hva er historien bak vape og vaping?

Vape kan spores tilbake til 1960-tallet, da Herbert Gilbert tok patent på en “smokeless tobacco-vaping device” som omsatte tobakk til damp. Gilbert sin idé ble imidlertid ingen suksess, og det var først mange år senere at vaping fikk sin renessanse.

På 2000-tallet begynte elektroniske sigaretter, eller vape å dukke opp i Asia, spesielt i Kina. Disse enhetene besto av en batteridrevet modul som var koblet til en forseglet beholder. Denne beholderen inneholdt en væske som vanligvis bestod av propylenglykol, glyserol, nikotin og et aromatiserende stoff. Når enheten ble aktivert, ble væsken varmet opp til en temperatur som omsatte den til damp. Denne dampen kunne brukeren inhalere.

E-sigarettens inntog

I 2007 ble elektroniske sigaretter introdusert i Vesten av en kinesisk ingeniør ved navn Hon Lik. Hon Lik hadde mistet sin far til lungesykdom som følge av røyking, og hans mål var å utvikle en enhet som kunne hjelpe røykere med å kutte ned på tobakkbruken sin. Elektroniske sigaretter ble raskt en populær alternativ for røykere som ønsket å kutte ned på tobakkforbruket sitt, eller som ønsket å unngå de skadelige effektene av tobakkrøyk.

Avansert vape

Etterhvert som tiden gikk begynte produsentene å utvikle mer avanserte elektroniske sigaretter med større batterikapasitet og bedre ytelse. Dette førte til at en ny subkultur begynte å dukke opp, kjent som “vaping”. Vaping er ikke lenger et middel for å kutte ned på tobakkforbruket, men ses på som en måte å tilfredsstille nikotinsuget på. Samtidig unngår man de skadelige effektene av tobakk.

Status i dag

Det finnes i dag en rekke forskjellige e-sigaretter og vaping-enheter, med varierende størrelse, form og ytelse. Noen enheter er designet for å ligne tradisjonelle sigaretter, mens andre har en mer kompakt og moderne design. I likhet med at det har kommet mange forskjellige typer vape og e-sigaretter, har det også kommet et uttall forskjellige smaker. Fra tradisjonelle smaker som tobakk og mentol, til smaker som sjokolade, bringebær og eksotiske frukter.

Gå til forsiden eller les alle våre artikler her.

Handlekurv
Skroll til toppen