Vannpiperøyking

Vannpiperøyking på 1-2-3… 6!

Det er spennende å prøve noe nytt, men ikke alltid like enkelt å vite hva man skal gjøre. Som nybegynner kan man kanskje tenke at det å sette opp vannpipen er en krevende prosess, men dette stemmer heldigvis ikke. Når du har lest vår guide, vil du ha lært alle steg som skal til for å ta i bruk din vannpipe, så følg godt med!

Så, sånn her lærer du deg vannpiperøyking på 1, 2, 3!

Først og fremst er det alltid viktig å bruke riktig termologi. Shisha er et ord som blir brukt ganske løst rundt vannpiper, men faktisk er det fellesbetegnelsen for tobakken man bruker til vannpiperøkning. I Norge er det forbudt å selge vannpipetobakk med nikotin eller tobakk, og baserer seg av den grunn kun på smak. 

Selve vannpipen, den du bruker når du skal røyke tobakken, kalles hookah. Det er gjerne denne delen av pipen som mange frykter som nybegynnere. Men fortvil ikke, det er faktisk mye enklere enn det kan se ut som. 

Følg disse enkle stegene om vannpiperøyking, så kan du straks blåse i vei:

  1. Fyll opp glassvasen nederst på pipen med vann, slik at vannet når ett par centimenter opp på røret. Det holder vanligvis med 1,5-2 centimeter.
  2. Varm opp kullbitene, bruk 2 kullbiter (gir tykkere røyk). Kullbitene er klare når de er grå og glødene og kan foreløpig settes i jernskålen som er nesten øverst på pipen.
  3. Ta den helt øverste skålen og fyll den med vannpipetobakk i den smaken du ønsker. Pass på at du ikke overfyller her.  
  4. Ta folie over den skålen du har tobakken oppi og lag noen hull i folien med en tannpirker eller noe annet spisst. 
  5. Legg de grå glødene kullbitene oppå folien. 
  6. Ta ett par trekk av røret til den har varmet seg opp, og kos deg med en 1 1/2 timers lang røykerunde. 

Ta meg til forsiden eller les alle artikler

Handlekurv
Skroll til toppen