Snusstyrke

Snusstyrke – velg riktig styrke på snusen

Snusstyrken er ikke alltid helt til å bli klok av. HVa betyr mg/g og hva er egentlig en mild snus.

Du har sikkert lest navnet på snusboksen som så og si alltid ender på S-ett eller annet tall. Styrken på snus kan variere veldig og i denne artikkelen skal vi forsøke å gi deg en oversikt over de ulike snusstyrkene.

Hva er egentlig styrken?

Styrken på snusen avhenger i hvor mye nikotin det er i boksen. Styrkeskalaen strekker seg fra 0 til 5, hvor 0 er en helt nikotinfri snus og 5 er en snus som er ultra sterk. La oss nå gå inn litt mer spesifikt på de ulike snusgradene.

Snus styrke navnSnus styrke nikotin
Nikotinfri snus0 mg/g nikotin
Mild snus1-6 mg/g nikotin
Normal snus7-10 mg/g nikotin
Sterk snus11-15 mg/g nikotin
Ekstra sterk snus16-20 mg/g nikotin
Ultra sterk snusover 21 mg/g nikotin
Snusstyrke

Nikotinfri snus

Nikotinfri snus er naturlig nok den snusen med lavest nikotininnhold. Den inneholder 0 gram nikotin og er et godt alternativ til deg som har lyst til å slutte med snusingen. Nikotinfri snus inneholder i stedet ofte urter i stedet for tobakk og nikotin. Snusstyke på denne snusen er null. Her finner du all vår nikotinfrie snus.

Mild snus

Den milde snusen er ofte den som omtales som S1. Den inneholder 1-5 mg/g nikotin. Alle våre milde snus kommer i porsjonsposer i enten helhvit eller hvit porsjon. Her finner du all vår milde snus.

Normal styrke

Normal stryke på snus er kanskje den snusstyrken vi kan klassifisere som den originale styrken. Historisk sett er dette den styrken som var mest utbredt. Det er fortsatt mange som foretrekker denne styrkegraden. Normal styrke på snusen er snus som inneholder 7-10 mg/g nikotin. Her finner du all snus med normal styrke.

Sterk snus

Denne gruppen er en av de to største gruppene innen snusstyrke. Her finner vi snus som har styrkegrad 11-15 mg/g nikotin. I denne kategorien finner vi de aller fleste snustypene som helhvit, hvit, løs snus og original eller normal snus. Det samme gjelder også for snusformatet, og det finnes også en hel del forskjellige smaksvarianter. Her finner du all sterk snus.

Ekstra sterk snus

Ekstra sterk snus er den største kategorien vi har innenfor snusstyrke. Den inneholder all vår snus som som har et nikotinhinnhold mellom 16 og 20 mg/g. I denne kategorien finner vi ingen løssnus, men kun porsjonssnus. Det finnes også gjør det selv snus i denne kategorien. Ekstra sterk snus kommer i mange forskjellige smaker og formater. Her finner du all vår ekstra sterke snus.

Ultra sterk snus

I den kategorien har vi samlet den snusen med aller mest nikotin. Det er snus som inneholder mer enn 21 mg/g nikotin og er den kategorien som inneholder høyest snusstyrke. Det finnes ingen løssnus som er ultra sterk, men porsjonssnus i ulike typer. Snusen i denne kategorien kommer i mange smaker og i enten normal eller slim format. Her finner du all vår ultra sterke snus.

Her kan du lese alle våre artikler, eller så kan du fortsette å handle.

Handlekurv
Skroll til toppen