M Sørensen har svaret

Velo snus – 3 spørsmål som stadig går igjen

Vi får stadig spørsmål om Velo snus til vår kundeservice-avdeling. Her får du svarene på det folk flest lurer på!

Er Velo snus det samme som Epok?

Velo og Epok er akkurat det samme. I Sverige heter den Velo, og i Norge heter den Epok. Det er likevel en minimal forskjell ettersom snusen i Sverige ikke inneholder tobakk. I Norge er det derimot lovpålagt at all snus skal innehold tobakk, så her i landet er Epok tilsatt en ørliten del tobakk. Heldigvis er ikke dette merkbart under bruk.

Her følger en kort liste noen Epok-snus og den tilsvarende Velo snus varianten fra Sverige:

  • Epok No1 Ice Blue – Velo Ice Cool Mint Slim Strong
  • Epok No2 Arctic Blue – Velo Mint Slim
  • Epok No7 Freeze – Velo Freeze Slim X-Strong

Visste du forresten at Epok No21 Freeze S7 ikke har en tilsvarende Velo variant i Sverige? Epok No21 Freeze finnes bare i Norge, i likhet med blant annet Epok No22 Red Glacier S6.

Kan man kjøpe Velo snus i Norge?

Nei, man kan ikke kjøpe Velo snus i Norge, her selges den kun under navnet Epok. Det mange kanskje ikke vet er at det faktisk er ulovlig å ta med seg Velo snus fra Sverige og inn i Norge. Dette er fordi snus uten tobakk er ansett for å være en “ny form for tobakks- og nikotinholdig produkt som ikke er godkjent for innførsel eller salg i Norge”. Dersom du bestiller dette fra utlandet, eller du tar det med deg over grensen, kan du altså oppleve at det blir beslaglagt av Tollvesenet.

Hvis Velo er det svenske navnet på Epok, hva er da Lyft?

Det er lett å bli forvirret her, og det skjønner vi. Lyft er faktisk det tidligere navnet på Velo. Lyft skiftet navn til Velo av en enkel grunn, nemlig å ha samme merkenavn i alle land. Det er i hvert fall den offisielle forklaringen. Det kan virke litt merkelig når vi vet at Velo heter Epok i Norge, men kanskje vi vil se en endring av navn her også etterhvert.

Handlekurv
Skroll til toppen