Verdens dyreste snus?

General Kardus er en helt spesiell snus fra Swedish Match som hvert år før jul produseres opp i et lite begrenset utvalg.

General Kardus er en helt spesiell snus fra Swedish Match som hvert år før jul produseres opp i et lite begrenset utvalg.

Totalt er det et par tusen bokser som blir produsert, og det er kun ca. 250 som har funnet veien til Norge. Hvert år, siden introduksjonen i av produktet i 2015, har det vist seg at snusen er veldig populær. For erfaringsmessig selges den ut med en gang den kommer inn i butikk.

I år er produksjonen av General Kardus snusen et samarbeid med det eneste urbane vinselskapet i Sverige, Wine Mechanics som ligger i Gøteborg. Hele fokuset på produksjonen er å levere en snus med distinkte egenskaper innen smak og aroma.

I denne eksklusive blandingen for 2023 uttrykker General Kardus en dyp tobakkskarakter beriket med nyanser av rosmarin, sedertre, timian og røykfylt lakris. Den spesielle single cut-metoden, der tobakken skjæres i 0,72 mm strimler, gir en unik smaksopplevelse og en annerledes følelse under leppen sammenlignet med vanlig løssnus.

Tobakksblandingen henter sitt særpreg fra avlinger i ulike regioner der dyrkingsteknikkene varierer for å skape mangfoldige egenskaper:

  • Spania
  • Filippinene
  • India

Den spanske tobakken, lufttørket og brukt som base, tilfører en kraftig smak med antydninger av kakao og tørket frukt.

Filippinenes varmetørkede lyse virginiatobakk, raffinert til semi-cavendish, gir en dyp, intens smak og aroma med en umamifølelse.

Den indiske soltørkede tobakken bidrar med en pepperaktig smak og en subtil bitterhet til den komplekse blandingen.

Her kan du se all vår snus.

Handlekurv
Skroll til toppen