Salgsbetingelser

Her kan du lese om våre salgsbetingelser. Er det noe du lurer på angående våre vilkår og betingelser kan du kontakte oss på telefon 66 84 72 11 eller sende oss en epost til sorensen@msorensen.no

1. Generelle betingelser

Våre betingelser er basert på lovene som regulerer salg/kjøp over internett av forbrukere: forbrukerkjøpsloven, e-handelsloven og angrerettloven. For kjøp til næringsvirksomhet, se punkt 10. M Sørensen AS sine salgsbetingelser må leses, forstås og aksepteres ved inngåelse av kundeforhold. Likevel er det de salgsbetingelsene som fremkommer ved handel/utsjekk som til enhver tid er gjeldende.
 

2. Partene

Selger er M Sørensen AS, og betegnes i det følgende som selger/selgeren. Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.
M Sørensen AS
Billingstadsletta 19B
1396 Billingstad
Org. nr: 916589808

3. Hvem kan bestille

Vi har 18 års aldersgrense for handel i vår nettbutikk. Dersom vi er i tvil om din alder forbeholder vi oss retten til å be om dokumentasjon på alder. Videre forbeholder vi oss retten til å kansellere ordre hvor alder ikke kan bekreftes. Ved å fullføre et kjøp i vår nettbutikk, godtar kunden M Sørensen AS sine vilkår og bekrefter å være over 18 år. Vi har kun leveranse innenfor fastlands-Norge. Du kan ikke bestille i nettbutikken om du har leveringsadresse Svalbard, Jan Mayen eller utenfor Norge.

4. Avtaleinngåelse

Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren. Vi tar forbehold om at skrive- og trykkfeil kan forekomme på nettsiden. Avtalen er likevel ikke bindende hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil.

5. Lagerstatus

M Sørensen AS streber etter å til enhver tid ha korrekt lagerstatus for alle produkter. Vi tar forbehold om at feil kan forekomme.

6. Betaling

Kjøper kan benytte de betalingsalternativer som til enhver tid er tilgjengelig i nettbutikken. Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes. Ved sletting av bestilling vil reservasjoner opphøre og eventuelle forskuddsbetalinger tilbakeføres til kjøpers konto. 

7. Kjøpers plikter

Kjøper forplikter seg til å oppgi korrekt leveringsadresse i henhold til postens adresseregister samt merke postkasse med navn eller annen entydig identifikasjon, jf. postloven § 19. For å motta pakker som brevpost med posten (Pakke i postkasse), er man pliktig å være registrert i Posten sitt adresseregister, og leveringsadressen kunden oppgir til M Sørensen AS må være identisk til det som er registrert der. Dersom disse krav ikke er oppfylt og pakken kommer i retur på grunn av mangelfulle opplysninger vil vi kreditere kjøpet, fratrukket fraktkostnader på 99 kr som M Sørensen har blitt belastet av Posten. Varer som forringes eller foreldes raskt krediteres ikke. Dersom du ønsker pakken sendt på nytt kan vi gjøre dette mot et gebyr på 158 kr for å dekke våre kostnader for håndtering og porto.

Kjøper er forpliktet til å hente varene som er bestilt hos M Sørensen AS, dersom kjøperen har valgt fraktalternativet Pakke til hentested. Pakker som ikke blir hentet innen fristen, og derfor blir sendt i retur til M Sørensen, kan krediteres mot et gebyr på 198 kroner som dekker porto og håndtering. Varer som forringes eller foreldes raskt krediteres ikke. Dersom du ønsker pakken tilsendt på nytt kan dette gjøres mot et håndteringsgebyr på 259 kroner.

Kjøper plikter også kontrollere varene for eventuelle feil innen 7 dager etter mottak. Det skal kontrolleres at innholdet samsvarer med ordrebekreftelsen og pakken må kontrolleres mot utvendige og innvendige skader. Dersom det er synlige utvendige skader, ved henting på utleveringssted, bes kunden om å opprette sak hos utleveringsstedet. Varer som forringes eller foreldes raskt må kontrolleres innen 2 dager.

8. Angrerett

Kjøper har 14 dagers angrerett som reguleres av angrerettloven. Angreretten sier at kjøper uten å oppgi årsak kan returnere varer ved å sende angrerettskjema innen 14 dager etter kjøper har blitt gjort oppmerksom på at det er mulig å motta bestillingen. Vi ber om at melding om angrerett gis på en entydig måte per e-post til sorensen@msorensen.no.

Dersom du benytter deg av angreretten, vil kjøpesummen tilbakeføres eksl. fraktkostnader uten unødig opphold og i alle tilfeller senest 14 dager etter den dag vi mottar varen i retur. Fraktkostnader for retur dekkes av kjøper. Returen må sendes til: M Sørensen AS, Billingstadsletta 19B, 1396 Billingstad. Produkter må returneres i original emballasje, lik beskaffenhet og i salgbar stand. 
NB! Det er ikke angrerett for varer som forringes eller foreldes raskt. Dette omfatter varer som etter sin natur har begrenset holdbarhet. Hos oss gjelder dette sigarer og andre tobakksprodukter. Unntaket fra angreretten gjelder selv om varen ennå ikke har begynt å forringes eller er foreldet. Angreretten gjelder kun for privatkunder/forbrukere.

9. Personvern og sikkerhet

Når en bruker oppretter brukerprofil eller kundeforhold hos M Sørensen AS vil vi kun behandle de opplysningene som er nødvendige for at vi skal administrere deres kundeforhold og for at det skal kunne foretas kjøp hos oss.
 
Dette innebærer at for eksempel kontaktopplysninger lagres og sammenstilles i vårt interne ordresystem og kunderegister, kun tilgjengelig for betrodde ansatte hos M Sørensen AS. Opplysningene som registreres ved opprettelse av bruker og kundeforhold er som regel navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, samt org. nr. for bedriftskunder. Vi registrerer også alder grunnet 18 års grense ved kjøp av våre produkter. I tillegg vil det fremgå hvilke produkter brukerne har kjøpt/har avtale om.

Brukerprofilen og kundeforholdet lagres i vårt system til brukeren selv velger å slette brukeren.
 

Innsyn

Alle brukere registrert i vårt system har rett til å se oversikt over personlig informasjon lagret på brukerprofilen. Dette kan sees på «Min side» på msorensen.no, under fanen «Kontaktopplysninger». Her vises informasjon om kunde og kontakt.

Begrense informasjon

GDPR-reglementet tilsier at kun nødvendig informasjon skal lagres om en kunde. M Sørensen AS oppfyller disse kravene ved kun å lagre informasjonen som trengs for å gjennomføre handel i vår nettbutikk eller over telefon. Kundeinformasjonen brukes kun til registrering, behandling og levering av ordre. M Sørensen AS deler kun kundeinformasjon til tredjeparts aktører hvor det er nødvendig for å gjennomføre ordregangen.

Retting og sletting

Brukerne har full rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller unødvendige opplysninger blir rettet, slettet eller supplert. Alle kunder har mulighet til å selv rette informasjonen lagret på brukerprofilen ved å gå inn på «Min side» på msorensen.no, under fanen «Kontaktopplysninger».
 
Retten til å bli slettet innebærer at brukeren selv kan slette seg fra systemet. Alle kunder med en brukerprofil hos M Sørensen AS kan selv slette brukeren og all medfølgende informasjon. Dette kan gjøres ved å gå inn på «Min side» på msorensen.no.
 
Dersom brukerprofilen tidligere har blitt brukt til å legge inn en ordre, så vil dette fortsatt finnes i vårt regnskapssystem. Dette er grunnet andre norske lover for hva som kan slettes av regnskap.

Henvendelser om innsyn, retting og sletting vil besvares fortløpende og senest innen 30 dager.
 

Overføring av data

Etter GDPR reglement har alle våre brukere mulighet for å hente ut sine opplysninger for overføring til andre aktører. Vår databehandler, Multicase, tilbyr denne muligheten ved at brukeren kan hente ut sine opplysninger gjennom et PDF- eller XML-format. Dokumentene kan lastes ned på «Min side» på msorensen.no, under fanen «Kontaktopplysninger».

Personverninnstillinger

Alle samtykker til behandling av personopplysninger er frivillige. Alle brukere kan avgi og trekke tilbake sine samtykker om ønskelig.

Nettstatistikk

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics for å samle inn statistikk om bruken av msorensen.no. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Når du besøker msorensen.no, gir du samtidig ditt samtykke til Googles personvernerklæring, som du finner på  http://www.google.com/privacy.html

Søk

M Sørensen AS samler informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet på msorensen.no gjennom Google Analytics. Det som samles inn ved et søk er søketerm og hvilken side søket ble utført fra. Informasjonen om søkeresultater samles inn for å få bedre innsikt i hva våre kunder ser etter når de bruker våre sider og utleveres ikke til andre aktører.

10. For engros-kunder/næringsvirksomhet

Kjøp til næringsvirksomhet reguleres av avtaleloven og innebærer ikke angrerett. M Sørensen AS har ikke retur for engros-kunder

11. Konflikthåndtering

Klager rettes til M Sørensen AS innen rimelig tid. Dersom selger og kjøper ikke kommer til enighet kan kjøper kontakte Forbrukertilsynet for mekling. 
Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Klagen inngis her: http://ec.europa.eu/odr.

Sist oppdatert 16.08.2022

Tilbake til våre kundeservice sider.

Handlekurv
Skroll til toppen